Опис

  Друзі, запрошуємо разом з "Вікторія тур" відвідати найпопулярніші місця Закарпаття - край термальних джерел, замків та вина. Два чудових дня відпочинку та релаксу стануть незабутніми моментами на все життя. 

     Наше знайомство із Закарпаттям почнеться із замку у містечку Чинадієво "Сент Міклош", хто сюди завітає, зрозуміє, що це — одна з найвизначніших і найцікавіших пам’яток Закарпаття. Він має свою неповторну атмосферу, свою ауру, свій шарм. "Сент Міклош" залишився у пам’яті поколінь завдяки історії кохання, що пережила віки. Кохання чарівної княгині Ілони Зріні до молодого короля куруців Імре Текелі стало головною подією, за якою пильно спостерігав весь захід. Переміщаючись з кімнати у кімнату, ви ступатимете по рипучих сходинках, присипаних пилом часу, який так і лежатиме тут, відтворюючи сліди щораз нових відвідувачів. Цей пил пам’ятатиме покоління і епохи, які будували, руйнували і відновлювали… Приїхавши сюди, зупиніться на кілька хвилин біля входу. Залишивши за дверима усі свої турботи та метушливі думки, ви ступите на поріг легенди і хранителі замкових таємниць великодушно запросять вас у Середньовіччя.

 

 Далі прямуємо до Мукачево- затишного закарпатського містечка, що колись розташувалося точно на перетині європейських торговельних шляхів. Зараз це місто-калейдоскоп, місто легенда, місто, в яке хочеться повертатися. Як для невеличкого містечка, у Мукачево є на що подивитися. Одно- і двоповерхові кольорові будиночки з коричневими дахами, аркадами та ліпниною створюють саме ту атмосферу провінційного міста, яка підкуповує затишком і спокоєм. У центрі можна прогулятися пішохідним бульваром і площею з фісташкового кольору міською ратушею. Також тут височіє костел покровителя міста Святого Мартіна. Недалеко знаходяться Свято-Миколаївський жіночий і Василіанський монастирі, церква Успіння Пресвятої Богородиці, Мукачівський драмтеатр, колишня резиденція князів Ракоці "Білий палац", дегустаційний зал в музеї "Медовий дім", де можна спробувати різні сорти карпатського меду, медовуху, медовий бальзам.

 

  

 Побувати в Мукачево і не відвідати замок "Паланок" - все одно, що гуляти по Парижу і не побачити Ейфелевої вежі. Отже далі прямуємо до  найголовнішого скарбу Мукачево - замку Паланок.    Вежі цієї стародавньої споруди підносяться на самотній горі, яка в незапам'ятні часи була вулканом. Точна дата появи замку Паланок нікому не відома. Однак, перші письмові згадки вказують на 11 сторіччя. За тисячу років старовинний замок, незважаючи на безліч кровопролитних битв, що велися за нього, зумів вистояти. І не просто вистояти, а дійти до наших днів практично в ідеальному стані. Тут навіть збереглися стародавні підземелля, де утримували полонених. Взимку Замкова гора і сам Паланок нагадують казку, що злітає в небо , яку хоча б один раз точно варто побачити кожному. Збираючись у подорож, приготуйте теплий, але зручний одяг і взуття, тоді піднятися на Замкову гору буде нескладно, насолоджуючись по дорозі видом, що відкривається на місто.

 Закарпаття славиться не тільки мальовничими пейзажами і панорамами, унікальними природними та історичними пам'ятками, а ще й оригінальними стравами національної кухні. Історична доля регіону зумовила виникнення неповторного інтернаціонального гастрономічного казана, в який українці, угорці, чехи, румуни, цигани, німці, євреї внесли свої оригінальні страви-інгредієнти. Подорожуючи по Закарпаттю, можна опинитися на кухнях різних країн і поласувати всілякими перкельт, рокіт-крумплі і лангош. Закарпатці дуже люблять запашну і гострувату їжу і активно використовують червону паприку "папригу" і чорний перець "попер", а також часник, цибулю, кмин, і всяку пряну зелень - "чабрик" (чебрець, тим'ян), "зеллер" (селеру), кріп, петрушку. Також закарпатській кухні властиво використовувати соуси - найчастіше сметанний, грибний і томатний. В нашій подорожі і Вас буде можливість самим спробувати закарпатські страви та відчути колорит їх смаку.

 

  І так, другий день  нашої мандрівки -ми  в Берегове- містечку, що розташувалося на берегах р. Вірке. Берегове: українське місто з угорським присмаком...Чи навпаки? Тут немає давнього замку і навіть руїн,тут до вас можуть звернутися на мові чужій для нашого вуха, тут чомусь не зовсім по-українськи, хоча й синьо-жовтих прапорів більше ніж у містечках Львівщини, тут цікава архітектура і монументи своїх героїв. Це Україна. Це Берегове. Берегове одне з найпопулярніших місць Закарпаття, що зажило слави завдяки п’янкому вину, угорській кухні і цілющим термальним джерелам. Та це далеко не всі причини, через які варто сюди приїхати. Береґсас, так раніше називали це місто місцеві жителі, а все тому, що територія сучасного Берегове перебувала у володінні Угорщини і навіть зараз більшу частину населення міста складають угорці.  Тут навіть таблички з назвами вулиць двомовні і є свій місцевий час.

    Головна родзинка Берегівщини - це цілющі термальні води. Перевірити користь від термальних вод ми з Вами зможемо в купальнях  в селі Косино, воно ж Косонь, в 18-ти кілометрах від райцентру і в 500 м. від Угорщини. Чудова природа, гори, п'янкий свіже повітря! Така атмосфера сприяє до повного релаксу, а користь термальних джерел у відмінному настрої підвищується в три рази!!!

 

   А на заверщення цього чудового дня ми продегустуємо вино в затишному дегустаційному залі, розташованому поряд з винним погребом сім"ї Шош. Тут ми також зможемо оглянути найважливіші прилади, що застосовуються при традиційній переробці винограду та виготовленні вина: путтоні для збору винограду, бочки різних розмірів, пляшки для вина. А також  скуштуємо до 20 сортів білих та червоних сухих та солодких вин, як традиційних сортів і рецептів, так і популярних брендів винпідвалу Шош - Жужіка Ти Солодка, Чорна Троянда, Карлот, Мускат кошерне, Кагор білий та Вермути, які мають власні неповторні аромати й букети, та закусити їх легкою закускою домашнього приготування для зніманні смаку попереднього вина із язика, щоб повною мірою насолодитися смаком наступного сорту. Крім того, матимемо  можливість навчитися, як правильно вибрати та тримати бокал з вином, засвоїти особливості декантації вина та подачі його на стіл, нюанси поєднання різних сортів винограду та вина в купажах і технології «кюве», а головне – відчути справжній смак домашнього закарпатського вина, створеного виноробною сім’єю Карла Шош в домашніх умовах, використовуючи надбання та досвід кількох поколінь, за традиційними технологіями з витримкою у дубових бочках, та з використанням старовинних і власних рецептів, із забороною використання води та цукру.

 

 Відчуй весну серцем на Закарпатті!!!

 

 

Про агенцію!!!

   Туристична агенція «Вікторія-тур» - це агенція, яка стабільно та якісно надає туристичні послуги на протязі багатьох років. Разом з нами Ви можете здійснити свої мрії, побувавши у найцікавіших містах України та отримати незабутні враження від побаченого. Завдяки нашій агенції Ви надійно та швидко сплануєте відпочинок, побачите та відкриєте для себе багато нового, адже, організатори компанії "Вікторія-тур", завдяки досвіду, знають як зробити Вашу подорож цікавою, пізнавальною та незабутньою!!!